• 23 maart 2019
  • ron
  • Geen categorie
  • 0
  • 332 Je kunt het overzicht sorteren door te klikken op één van de vetgedrukte teksten en wisselen tussen lijst en samenvattingen met gebruik van de icoontjes in de rechter bovenhoek.
RVC Celeritas za.1 – BMT za.1 = 2-1
Na de 2-3 winst vorige week op TAC’90 zit de stijgende lijn weer in de ploeg. En het was zeker niet makkelijk, want BMT bestaat uit een team met enkele ervaren en gelouterde voetballers, die misschien niet meer allemaal de snelste zijn, maar die wel degelijk controle over de bal hebben en dus een lastig te bestrijden ploeg zijn. En … die komen we de komende weken nog 2x tegen, voor de competitie en voor de Halve Maan Cup van het Haaglanden Voetbal toernooi. Opgepast dus.
Onze hoofdmacht startte flitsend. In het eerste kwartier waren er diverse kansen te noteren, maar BMT nam via een kopbal met 0-1 de leiding. Hierna hobbelde het spel op en neer met veel balverlies, foute passes, en zelfs een misverstand in de Haagse verdediging waardoor een BMT’er zijn eigen doelman passeerde: 1-1. Dit cadeautje werd met beide handen omarmd en toen in de slotfase van de eerste helft door een 2e gele kaart BMT gedecimeerd werd tot 10, waren de verwachtingen voor de 2e helft hoog gespannen. Maar er kwam geen rust in de ploeg. Nog steeds te veel balverlies, maar de inzet en teamspirit zorgde er voor dat er constante dreiging was. Bij een afgeslagen hoekschop van BMT was onze uitbraak zo snel dat via de snelheid en behendigheid van Benji teamgenoot Gio als laatste station werd gevonden: 2-1. Hierna waren er verschillende (100%) kansen op 3-1, vil de derde treffer zelfs nog, maar na langdurig overleg met de BMT-grens herzag de leidsman alsnog zijn eerder genomen beslissing. Iedereen was benieuwd of ie dat met VAR ook had gedaan ??? Maar niet getreurd, want de stand bleef op 2-1 hangen, mede door het sterke optreden van doelman Bulent die ondanks de verleidelijke aanbiedingen van de BMT supporters zijn doel op betrouwbare wijze schoon hield.
De stand: GDA en Loosduinen 20-49, GSC ESDO 20-32, RAS 20-31, RVC Celeritas en PGS/Vogel 19-30, MSV’71 20-29, Erasmus 19-28, Quintus 20-28, TAC’90 20-27, BMT 17-25 en daarna nog HPSV, Houtwijk en Wanica Star.
RVC Celeritas za.2 = vrij
RVC Celeritas za.3 – Wanica Star za.3 = 1-3
Na een 0-0 ruststand leek er best een resultaat voor ons 3e er in te zitten. Maar de Wanica Stars verrasten ons elftal tweemaal waarna Ralph de spanning nog terug bracht tot 1-2. De de slotminuut viel de 1-3 omdat iedereen z’n defensieve taken had laten varen in de jacht naar de gelijkmaker.
RVC Celeritas za.4 – Excelsior’20 za.2 = 5-2 gestaakt
In de 70e minuut eindigde de wedstrijd nadat een Schiedamse speler met een flinke jaap boven de wenkbrauw bloedend op de grond lag. De meningen liepen uiteen tussen ‘blokken, en daardoor tegen elkaar aangelopen’ en ‘koppende beweging alias kopstoot’, maar feit is dat de lol er in ieder geval bij iedereen van af was. Gelukkig was verzorger Bertus van za.1 in de buurt waardoor de Schiedammer goed geholpen kon worden en met een bandage huiswaarts kon keren. De ongelukkige en de veroorzaker schudden elkaar 10 minuten later nog de hand, maar de wedstrijd was toen al beëindigd. Gestaakt, zoals dat in voetbaltermen heet. Niet vanwege een knokpartij of iets dergelijks, maar gewoon omdat niemand meer zin had als er zoveel onrust en onduidelijkheid heerst binnen en buiten de lijnen.
En het zag er allemaal nog zo mooi uit! De zaterdag 4 zweefde in de eerste helft. Iedere balaanname, iedere tackle, iedere combinatie was goudgerand en leverde de meest waanzinnige doelpunten op. Jan tekende na een doorbraak voor 1-0. En daarna eiste Thierry de hoofdrol voor zich op. Niels veroverde de bal, passte op Jan die cross voorgaf en waar Thierry bij de 2e paal het leer in de touwen gleed: 2-0. De 3-0 was zo waar nog mooier. Een knal in de bovenhoek van 25 meter. De hattrick werd gecompleteerd toen Jan een half mislukt schot losliet, maar waar Thierry nog zijn been tussen kon krijgen en dus de sluitpost van Excelsior’20 verraste: 4-0. De 5-0 was ook een beauty. Galid, net een half minuutje in het veld, beroerde de Derby Star van 25 meter met zijn wreef, en zag met zijn eerste balcontact de score oplopen naar 5-0 … rust … Na de thee hervond Excelsior’20 zich en kwam met twee prachtige doelpunten dichterbij, maar de zege was 20 minuten voor tijd geenszins in gevaar. Totdat het kennelijk onvermijdelijke gebeurde met treurnis al om.
RVC Celeritas JO19 – FC ’s-Gravenzande JO19-3 = 2-0
Het is vaak leuk om naar onze JO19 te kijken omdat dit elftal enkele sterke kanten heeft ontwikkeld. Tegen de Westlandse gasten uit ’s-Gravenzande werd dit duidelijk gemaakt door Randy die in de tweede helft een vrije trap tot in de touwen krulde. En ook door Matthew die later de 2-0 voor zijn rekening nam. Na de krappe verliespartij tegen koploper DUNO vorige week, was dit een gedegen herstel.
Nootdorp SV JO15-5 – RVC Celeritas JO15 = 7-3
Schipluiden JO13-2 – RVC Celeritas JO13 = 13-0
FC ’s-Gravenzande JO11-4 – RVC Celeritas JO11 = 2-5
Quintus JO9-1 – RVC Celeritas JO9-1 = 5-1
De JO9 speelde een goede partij. De 5-1 is duidelijk maar positief was dat onze jongens toch weer het vijandelijke net wisten te vinden. Dit keer was Ryan de Vlieg de schutter.
RVC Celeritas JO9-2 = vrij
FC ’s-Gravenzande JO9-7 – RVC Celeritas JO9-3 = 7-3
In de vroege ochtenduren was de thuisploeg net even wat wakkerder dan onze jongens. De 7-3 score was ietwat ongelukkig, maar via Safouane (2) en Younes deden we goed mee in deze wedstrijd.
RVC Celeritas VET – HDV VET = zo.24/3
Share:

Geef een reactie