• 26 mei 2019
  • ron
  • Geen categorie
  • 0
  • 208 Je kunt het overzicht sorteren door te klikken op één van de vetgedrukte teksten en wisselen tussen lijst en samenvattingen met gebruik van de icoontjes in de rechter bovenhoek.
RVC Celeritas 1 – Erasmus 1 = 2 – 2
De laatste competitiewedstrijd van het seizoen zit er op. Terugkijkend op het seizoen kan de club zeer tevreden zijn met de resultaten en de uitstraling die onze hoofdmacht haar fans heeft voorgeschoteld. Het begin was stroef met verschillende wedstrijden waarin telkens in de slotfase dure punten verspeeld werden. Maar in de tweede periode raakte de ploeg op drift en raakte volop verwikkeld (samen met kampioen Loosduinen) in de strijd om de 2e periodetitel. Dit verklaart vermoedelijk de berichtgeving gistermiddag kort na de wedstrijd toen in de digitale editie van de Rijswijkse Courant het bericht verscheen dat RVC Celeritas zich voor de nacompetitie had geplaatst. Echter, volgens onze informatie is de hoogst geklasseerde ploeg in de eindrangschikking de rechtmatige vervanger, derhalve viel GSC ESDO die eer te beurt. Samen met GDA en Quintus zullen zij strijden voor de promotie naar de 3e klasse.
In de laatste fase van die 2e periode werd er nog best goed gespeeld, maar dat kleine beetje extra wat je moet hebben om een titel binnen te slepen ontbrak op de cruciale momenten. In de 3e periode hebben we tot op de voorlaatste speeldag uitzicht gehad op de 3e plaats van de eindstand. Uiteindelijk finishten we op de 8e plaats met 40 punten uit 26 wedstrijden met doelcijfers 65-36. Met 11 overwinningen, 7 gelijke spelen en 8 nederlagen. Cijfers die aantonen dat we ‘er bij zaten’, maar nog net niet helemaal.
De wedstrijd tegen Erasmus was daar best wel een beetje symbolisch voor. Via oppermachtig spel werd de ene na de andere kans gecreëerd door goed samenspel en knap individualistisch werk. De 2-0 voorsprong had qua kansen 4 of 5-0 moeten zijn. In de laatste 20 minuten schakelde ons team twee tandjes terug waardoor Erasmus zowaar nog gelijk kon komen en we onze handen mochten dichtknijpen dat het niet 2-3 werd.
RVC Celeritas 2 – DWO 5 = 1 – 1
RVC Celeritas 3 – Haagse Hout 2 = 4 – 3
RVC Celeritas 4 – LYRA 11 = 3 – 8
Het 4e trof in Lyra een tegenstander met een gemiddelde leeftijd van begin 20 jaar en dus allemaal jongemannen die sneller en fitter waren, en met enkelen die ook een aardig balletje konden trappen. Het was daarom knap hoe het Vierde lange tijd in de wedstrijd bleef met in bepaalde fases zeer verzorgd en technisch goed samenspel. Maar tegen een reeks van persoonlijk ongelukkige momenten (2 eigen doelpunten, 2 slippertjes en een weggegeven strafschop) valt natuurlijk niet tegen op te voetballen. Trek die vijf lullige momenten van de score af … dan was het 3-3 geworden. En als we inzoemen op onze 3 doelpunten, dan waren dat allemaal beauties. Bij de eerste was de versnelling die ingezet werd om de Lierse verdediging van zich af te schudden indrukwekkend (1-1). Bij de tweede, die voor de 2-4 tussenstand zorgde, was het kleine gaatje naast de muur voldoende om het leer hard en laag  langs de keeper te knallen. En bij de derde kreeg onze behendige doelpuntenmaker zelfs de complimenten van de tegenstander bij zijn prachtig uitgekiende lob-schot over een afstand van 35m waarmee de hattrick voltooid werd. Oh ja, wilt U de naam van de doelpuntenmaker weten ? Zoontje Noah langs de kant wist het wel … “papa” … wij kennen hem als Galid.
Blauw-Zwart JO13-4 – RVC Celeritas JO13-1 = 11 – 0
Honselersdijk JO11-2 – RVC Celeritas JO11-1 = 8 – 7
RVC Celeritas JO9-2 – Wippolder JO9-4 = 3 – 3
RVC Celeritas VET – DB VET = 13 – 3
Share:

Geef een reactie