• 2 september 2019
  • ron
  • Geen categorie
  • 0
  • 109 Je kunt het overzicht sorteren door te klikken op één van de vetgedrukte teksten en wisselen tussen lijst en samenvattingen met gebruik van de icoontjes in de rechter bovenhoek.

Het voetbalseizoen begint langzaam op gang te komen en nu al wordt er gestart met de inschrijving van het Haaglanden Voetbal Toernooi 2020, de elfde editie alweer. Bij de standaard- en Onder 23-teams is er een wijziging in de opzet.

Standaardteams

Bij de standaardteams zal deze editie een gewijzigde opzet kennen. De vorig jaar doorgevoerde splitsing tussen de Sir Winston Cup (2e klasse en hoger) en De Halve Maan Cup (3e en 4e klasse) blijft gehandhaafd. In beide toernooien wordt de eerste ronde nu echter gespeeld in poules bestaande uit 3 of vier teams. Hierdoor speelt elk team gegarandeerd twee wedstrijden, waarvan tenminste één thuiswedstrijd. De nummers 1 plaatsen zich voor de achtste finale (16 clubs), maar dat betekent ook dat veel (beste) of wellicht alle nummers 2 ook doorgaan. Dit is natuurlijk mede afhankelijk van het aantal ingeschreven teams en aantal poules waarmee gestart kan worden. Bij verlies in een eerste wedstrijd is een club dus zeker niet uitgeschakeld om mogelijk de tweede ronde nog te halen!

De duels in de eerste ronde worden (zoveel mogelijk) gespeeld in de periode vóór de winterstop (met eventueel een uitloop naar januari of februari). Dat is in een periode, waarin er geen doordeweekse competitie- en/of bekerwedstrijden zijn.

Er wordt dus al in oktober een start gemaakt met het toernooi om de Sir Winston Cup én Halve Maan Cup. Dit betekent een goede spreiding over het gehele seizoen.

O23-teams

Ook in het toernooi om de Beltona O23-cup wordt in poulevorm gespeeld, zodat elk deelnemend team zich verzekerd weet van een aantal wedstrijden. De definitieve opzet wordt bepaald aan de hand van het aantal inschrijvingen. De start van het toernooi is ook in oktober. Uiteraard wordt er bij de planning van de wedstrijden rekening gehouden met de wedstrijden van de standaardteams. Zo’n O23-toernooi geeft een mooie gelegenheid om talentvolle spelers in de diverse leeftijdsgroepen (jonge senioren / O19-spelers) goede wedstrijden aan te bieden.

Wedstrijdschema:

Share:

Geef een reactie