• 7 september 2019
  • ron
  • Geen categorie
  • 0
  • 110 Je kunt het overzicht sorteren door te klikken op één van de vetgedrukte teksten en wisselen tussen lijst en samenvattingen met gebruik van de icoontjes in de rechter bovenhoek.

LYRA 1 – RVC Celeritas 1 = 5 – 1

Het verhaal tussen een gedegen 4e klasser en een top 3e klasser zien we hier in de uitslag terug. Thuisploeg Lyra startte furieus. Maar onze doelman wist drie, bijna zekere, openingstreffers te voorkomen. Een defensief foutje die de 1-0 betekende werd dan ook niet als een zware teleurstelling ervaren. Nadat het ook nog 2-0 werd bracht Richard van Trier ons via 2-1 terug in de wedstrijd. In de tweede helft werd het 3-1. Via een kopbal van Richard werd het bijna 3-2, maar uit de daaruit volgende tegenaanval viel de 4-1. De hoofdjes bij ons gingen hangen, maar verder dan 5-1 kwam Lyra niet.

Verburch 3 – RVC Celeritas 2 = 1 – 3

Hermes DVS 6 – RVC Celeritas 3 = 10 – 0

Verburch 7 – RVC Celeritas 4 = 1 – 1

RVC Celeritas JO15-1 – Vredenburch JO15-2 = Vredenburch n.o.g. (niet op gekomen)

RVC Celeritas JO12-1 – RKDEO JO12-3 = 11 – 1

Op de foto’s hieronder kunt U op foto nr.3 een impressie van dit elftal zien. Met een flinke reservebank. We hopen nog op 3 of 4 extra spelertjes, want dan kunnen we samen met de JO11-1 best wel weer een extra team op de velden brengen … met voldoende reserves … uhhh, reserves, die zijn er niet, wisselspelers, dat is een beter woord. Want onze team-coaches zien er op toe dat iedereen z’n speelminuutjes maakt.

RVC Celeritas JO11-1 – Den Hoorn JO11-7 = 9 – 2

Na een 3-1 ruststand drukte dit team in de tweede helft flink door. Eigenlijk best bijzonder omdat er twee potentiele keepers (Dionys, Mario) in dit team rondlopen. Maar deze 2 knullen lieten zien dat ze naast keepen ook een prima partijtje konden meevoetballen. En … voor een keeper super handig om daar juist nu tijd en plezier in te investeren, omdat een keeper straks – op het grote veld – steeds vaker als een halve voetballer moet opereren … en technische (voetbal)vaardigheid opgedaan in je prille jeugd kan dan best een groot voordeel zijn. Tja, er werden 9 doelpunten gescoord. Keano, Djano, Anas, Mario en Polat hebben we zien scoren, maar Mani, Steven, Liam, Aymen, Cris en Adam kunnen er ook bij hebben gezeten.

RVC Celeritas JO09-1 – Semper Altius JO09-1 = 5 – 4

Na een 0-2 tussenstand wisten de jongens de wedstrijd toch nog om te buigen naar een knappe winstpartij.

Let op, voetbal voor JO09 is de vervanger van straatvoetbal. Vele ouders langs de kant kennen dit wel. Van vroegah … Uitslagen op een pleintje waren destijds weliswaar van belang voor de kids op straat, maar daar buiten (thuis) interesseerde niemand zich daar voor. Zo wil de KNVB ook dat we naar het voetbal van JO09-teams kijken. De KNVB staat het daarom ook niet toe om uitslagen van deze leeftijdscategorie op Voetbal.nl te publiceren. De uitslagen doen er gewoonweg niet toe. Het gaat in deze fase om PLEZIER. Om te ruiken aan het spel, aan vriendjes in de kleedkamer, aan een sportieve invulling van de zaterdagochtend. Koester deze momenten …

RVC Celeritas JO09-2 – Scheveningen JO09-3 = 8 – 0

In aansluiting op het verslag bij de JO09-1 maakte uw redacteur ook kennis met de leider van Scheveningen. “Of alles naar wens was?”, luidde de vraag na afloop. Bij een score van 8-0 kun je van alles verwachten, maar de leider van de gasten had zich prima vermaakt, was tevreden over de arbitrage en de entourage. Kennelijk hadden de kinderen een heerlijke ochtend gehad op ons mooie sportpark. Dit deed de redacteur overigens denken aan vroegah …, waarbij in de opleiding van onze enige locale profclub ADO, de teams van deze leeftijdscategorie qua benaming niet JO9-1, JO9-2 en JO9-3 genoemd werden, maar JO9-welpen, en JO9-panters en JO9-leeuwen. Om aan te geven dat het in deze levensfase niet gaat om prestatieniveau, maar om prestatiebeleving.

Zo bedoelen wij dat ook bij onze club, RVC Celeritas. En daarom heeft de KNVB ook maar maximaal 4 klassen in het leven geroepen. En daarom heeft uw club JO09-2, JO09-3 en JO09-4 alle in dezelfde klasse ingedeeld. Als ware het welpen, panters of leeuwen. Team-nummertjes tellen in deze voetbalfase niet !!

RVC Celeritas JO09-3 – WIK JO09-2 = 4 – 21

Ons JO09-3 team ervaarde dat 6/7-jarigen het rete lastig hebben om te spelen tegen jongetjes die net effe een jaartje ouder zijn. Maar niemand van onze JO09-3 die zich daar druk om maakte. De vier doelpunten die gescoord warden, leverden meer plezier op dan de rouwmomenten bij de 21 tegentreffers …

RVC Celeritas JO09-4 = vrij

In de aanloop naar het afgelopen weekeinde werd er best wel wat gejojood met dit team. Uit de competitie genomen, en toch weer als team (opnieuw) geformeerd. Tja, dat is niet fraai, maar is het is soms niet anders. We doen echt ons stinkende best om deze processen zo goed als mogelijk te managen. We zullen U niet lastig vallen met de afwegingen, maar wat we voor doel hebben – in het licht van bovenstaande – is om kinderen (en ouders) te helpen een plezierige zaterdagochtend te beleven. Hierbij hanteren wij als richtlijnen … vriendjes/familie bij elkaar (zolang wij dit weten), leeftijdsgenootjes bij elkaar … en igv talentondersteuning een plekje bij JO9-1. Dit laatste is altijd arbitrair, dat beseffen we ons, maar in deze levensfase (bij de kinderen in ieder geval) nog ondergeschikt aan voetbalplezier.

Deze toelichting willen we delen met onze clubleden opdat U weet heeft van het speelse beleid van onze kleine vereniging.

 

Share:

Geef een reactie