• 15 september 2019
  • ron
  • Geen categorie
  • 0
  • 179 Je kunt het overzicht sorteren door te klikken op één van de vetgedrukte teksten en wisselen tussen lijst en samenvattingen met gebruik van de icoontjes in de rechter bovenhoek.

Za 14-sep. RVC Celeritas 1 – HWD 1 = 6 – 4

Het gerucht ging al langer maar werd zaterdag toch bewaarheid. De kern van HWD (Het Witte Dorp) bestaat uit Broederliefde, het Rotterdamse rap collectief, dat al enige jaren furore maakt in de muziek scene. Drie van vijf muzikanten traden aan binnen de lijnen, en het moet gezegd, de boys kunnen een lekker potje ballen. En wat het ook erg leuk maakte, is dat de muzikanten zich laten omringen door vrienden die ook een heerlijke pot voetbal op de mat kunnen leggen en die zich – met de risico’s die zij in hun spel leggen – probleemloos tot het artiestengilde kunnen rekenen. Super leuk om naar te kijken. En dat vonden er meer, want de tribune was gezellig gevuld met restanten voor de voorgaande wedstrijden plus de trouwe supportersgroep. Natuurlijk hielp het scoreverloop ook een handje mee … van 1-0 naar 1-3 maar toch met een 3-3 ruststand. En daarna van 3-4 naar 6-4 met nog handenvol kansen en mogelijkheden voor beide teams.

De frivoliteiten van de Spangenaren werden overigens op uitmuntende wijze beantwoord door onze eigen ploeg. Het ene doelpunt was nog mooier dan de andere. Om een voorbeeld te geven, de 1-0 … voorzet van Bo, bij tweede paal teruggekopt door Appie en daarna koel binnengeknikt door Richard. Maar ook de doelpunten die voortkwamen uit scherp reageren (Sergi), zuiver mikken (Mo), op snelheid de tegenstander verrassen (Mykola), een gedrukte pegel in de verre hoek (Mykola) en een uitgespeelde man vinden voor een leeg doel (Richard), zijn het vermelden meer dan waard.

Leverde dit alles nog wat op? Ja, zelfvertrouwen en teamgeest. Maar nee, in de zin van de volgende bekerronde halen. Die eer viel topderdeklasser Lyra ten deel.

Za 14-sep. RVC Celeritas 2 – Honselersdijk 5 = 1 – 2

In een spannende wedstrijd ging het spel over en weer, namen de Westlanders een 0-2 voorsprong alvorens Novelle zijn team vanaf de stip dichterbij bracht. Maar de gelijkmaker zat er niet meer in.

 

 

Za 14-sep. RVC Celeritas 3 – Graaf Willem II VAC = 3 – 4

Bij het 3e zit de spirit er nog niet helemaal in. Het team stond met 8 man te wachten op de rest van de spelers. Leider/coach was aanwezig, scheids present, gewassen wedstrijdtenue stond klaar, ballen opgepompt, een heerlijk zonnetje, een verse groene mat (edoch zonder voldoende lijnen …) en een tegenstander met liefst 15 man. Tja, als deze omstandigheden al niet meer uitdagend genoeg zijn om rond 12:00 uur tegen een balletje te trappen ….?

Het was te danken aan tegenstander GWIIVAC dat zij 3 man wilden afstaan om toch in ieder geval nog de wedstrijd te spelen. Hetgeen geschiedde. Het werd een leuke pot met veel doelpunten.

 

 

Do.19-sep. RVC Celeritas 4 – Die Haghe 9 (om 20:00 uur)

 

 

Za 14-sep. DHL JO15-3 – RVC Celeritas JO15-1 = 0 – 9

De avond voorafgaande aan de wedstrijd kregen we van DHL het bericht door dat de kleedkamers niet beschikbaar zouden zijn ivm een grootscheepse verbouwing. Dit deerde onze jongens niet. Zij speelden een leuke wedstrijd waarin er veel kansen kwamen. Maar het net werd niet geraakt.Na 20 minuten staat de teller dan toch eindelijk in ons voordeel: 0-3. De rust gingen we in met 0-4. De 2e helft begonnen we weer aardig maar het kostte veel kansen om tegen de touwen te schieten. Na de 0-5 liep het opeens soepel en werd het zelfs 0-9

Do.12-sep. Wilhelmus JO12 – RVC Celeritas JO12-1 = 6-6

Za.14 sep. HBS JO12 – RVC Celeritas JO12-1 = 2-8

 

Za 14-sep. KMD JO11-5 – RVC Celeritas JO11-1 = 0 – 7

 

Za.14-sep. Van onze drie JO9 teams weten we uitslagen van 14-3 gewonnen en van een groot uitgevallen score voor de tegenpartij.

Zo 08-sep. RVC Celeritas VE1 – Leidsche Boys VE1 = 8 – 4

Zo 15-sep. RVC Celeritas VE1 – Olympia VE1 (vriendschappelijk)

Share:

Geef een reactie