• 2 maart 2020
  • ron
  • Geen categorie
  • 0
  • 105 Je kunt het overzicht sorteren door te klikken op één van de vetgedrukte teksten en wisselen tussen lijst en samenvattingen met gebruik van de icoontjes in de rechter bovenhoek.

Geachte ouders/verzorgers en spelers van RVC Celeritas,

Nu het coronavirus ook ons land heeft bereikt en de voorjaarsvakantie voorbij is, willen wij graag met U de algemene berichtgeving delen om verspreiding van het virus tegen te gaan. Wij vragen u de officiële berichten op de website van de het RIVM en de GGD te volgen.

De club volgt de adviezen van de GGD en het RIVM.
Het coronavirus kan zich verspreiden via druppels. Bijvoorbeeld als iemand hoest of niest in het gezicht van een ander. De belangrijkste maatregelen zijn heel simpel en wijken niet af van de richtlijnen om verspreiding van reguliere griep- of verkoudheidsvirussen te beperken:
Was je handen vaak en goed. Minimaal 20 seconden.
Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
Gebruik papieren tissues en gooi ze na gebruik direct weg.
De vakantieperiode is j.l. maandag ten einde gekomen en misschien komen er mensen uit uw omgeving na een reis terug uit een gebied waar besmettingen van het coronavirus bekend zijn. Het RIVM geeft aan dat iedereen gewoon naar school, werk of sportclub kan. Als deze mensen niet ziek zijn, zijn zij geen risico voor u of uw omgeving.
Als mensen koorts en hoestklachten hebben, én net terugkomen uit een besmet gebied, mogen zij niet naar de school, werk of naar de sportclub. Dan moeten zij telefonisch contact opnemen met de huisarts. De huisarts kijkt dan verder wat er gedaan moet worden. De huisarts heeft overleg met de GGD (Gemeentelijke Gezondheidsdienst) of er verder onderzoek nodig is en welke maatregelen moeten worden genomen.
Indien de overheid besluit dat er verdere maatregelen genomen moeten worden om de verspreiding van het virus te beperken, dan zullen die ook gelden voor onze sportvelden. Wij zullen dan ook alle noodzakelijke maatregelen nemen voor de beperking van verspreiding.
Wij vragen U de landelijke en regionale nieuwberichten te volgen om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen.
Voor verdere uitleg en informatie kunt u ook terecht op de website van de GGD, de actuele pagina van het RIVM, en de rijksoverheid.
Hopelijk hebben wij u hiermee voldoende geïnformeerd.

Share:

Geef een reactie