• 19 april 2020
  • ron
  • Geen categorie
  • 0
  • 271 Je kunt het overzicht sorteren door te klikken op één van de vetgedrukte teksten en wisselen tussen lijst en samenvattingen met gebruik van de icoontjes in de rechter bovenhoek.
Vrijdag 17 april is op 66-jarige leeftijd, na een dappere strijd tegen een wrede ziekte, ons oud lid Ton Bakhuis overleden.
Ton stond al op jonge leeftijd onder de lat op het Prinses Irene Sportpark bij RVC en bleef daar vele jaren actief.
Ton ontpopte zich tot een van de beste keepers uit de regio en later zelfs in het land.
Op het veld reikte hij via het succesvolle eerste team van RVC (zie foto) tot doelman van het Nederlands amateurelftal dat streed voor een ticket naar de Olympische Spelen.
In de 70/80’er jaren van de vorige eeuw was dat tegen de sterren van fullprof Oostblok-landen een kansloze onderneming …
In de zaal waren de kaarten eerlijker geschud. Als keeper van het nationale zaalvoetbalteam (debuut in oktober 1985 met een 3-0 zege op Italië) reikte Ton in 1989 tot de WK-finale (zie foto).
In een uitverkocht Ahoy won Brazilië uiteindelijk met 1-2.
Na zijn actieve loopbaan bivakkeerde Ton in de schaduw van het Haagse amateurvoetbal maar bleef hij als keeperstrainer en (altijd gezellige) toeschouwer toch actief.
Ton is overgebracht naar het uitvaartcentrum Ockenburgh, alwaar er op afspraak afscheid van hem genomen kan worden.
Ivm de maatregelen tav het coronavirus zal de plechtigheid, voorafgaande aan de crematie op woensdag 22 april om 18:30 uur in de grote aula van het crematorium Ockenburgh, in besloten kring plaatsvinden.
Om de vele voetballiefhebbers en andere belangstellenden in de gelegenheid te stellen afscheid te nemen van Ton, heeft de vereniging Duindorp SV (waar Ton actief was als keeperstrainer) het zeer gewaardeerde initiatief genomen om voorafgaande aan de crematorium-plechtigheid, op hun terrein aan de Sportlaan, met inachtneming van gepaste afstand, op woensdag 22 april rond 16.15 uur al daar een erehaag te vormen voor de laatste rit van Ton naar Ockenburgh. Dit zal voor Ton z’n vrouw Elly, dochters Priscilla (en Tony) en Joelle (en Toni) en verdere familie een enorme steun zijn.
Share:

Geef een reactie