• 20 februari 2021
  • ron
  • Geen categorie
  • 0
  • 173 Je kunt het overzicht sorteren door te klikken op één van de vetgedrukte teksten en wisselen tussen lijst en samenvattingen met gebruik van de icoontjes in de rechter bovenhoek.
De stichting STIP, verantwoordelijk voor het wel en wee van ons sportpark, en waar RVC Celeritas samen met ADO Den Haag BVO, voetbalschool De Nieuwe Burcht (op vrijdag), voetbalschool de Rijswijkse Academy (op zondag) en frisbee vereniging Ultimate Prime (op ma+wo avond) de vaste bewoners zijn, hebben deze week het spannende bericht gekregen dat het aandeel van ADO Den Haag uitgebreid wordt met ADO dames en Jong ADO Den Haag.
Tijden:
Dwz dat het team van Sjaak Polak (ADO dames, eredivisie) van het overvolle terrein van Scheveningen met onmiddellijke ingang naar Rijswijk verhuist voor hun trainingen. De competitiewedstrijden (op vrijdagavond) blijven gewoon in het Car Jeans stadion gespeeld worden (tenzij bijv. Appingendam dames 3 in de beker geloot wordt 😉). De dames van ADO, die soms ook van verre komen, trainen ca. 5 dagen per week vanaf 16:45 – 17:55 uur. Dat betekent op dinsdag+donderdag dat de jeugdtrainingen om 18:05 uur starten omdat onze coördinatoren zo’n 10 minuutjes nodig hebben om de velden uit te zetten. Dat vergt enige flexibiliteit van alle partijen, maar daar moeten we vast wel uit komen. Het is uiteindelijk ook supergaaf om de dames-top van de Nederlandse competitie (en daarmee indirect ook de wereldtop, als vice-meister WK2019) wekelijks te kunnen beloeren …
Vwb Jong ADO Den Haag zullen we er als RVC Celeritas momenteel minder van merken. De talentvolle selectie traint de laatste maanden al vaker mee met die van Ruud Brood op sportpark Prinses Irene, maar vanaf deze maand slaan zij dus definitief hun kamp op in Rijswijk ipv het Zuiderpark. Momenteel speelt dit team nog in de Beloften-competitie (op vnl. maandagavond). Als de berichten, die ons eerder bereikten, nog steeds valide zijn, dan stroomt Jong ADO Den Haag komend seizoen in in de 3e divisie, dus in de reguliere pyramide van standaard elftallen van de KNVB. Dit kan dan 3e divisie zaterdag of zondag worden. Hoe het ook zij, bij de competitie-indeling voor seizoen 21/22 zal de KNVB er rekening mee moeten gaan houden dat er … eventueel … twee standaard teams op zaterdag 14:30 uur nimmer op dezelfde dag (thuis) gepland kunnen worden. Voor iedere ICT’er is zo’n exception-rule een fluitje van een cent. We gaan er van uit dat de KNVB deze specialisten ook in dienst heeft … 🧐 …
Kleedkamers:
Het team van Jong ADO Den Haag traint overdag en zal gebruik maken van de kleedkamers op de 1e etage, nr.s 8-9-10-11. Geen probleem dus op dinsdag + donderdag. En op vrijdag wordt alles schoon opgeleverd.
Het team van ADO dames traint tot 17:55 uur waarna KK 6/7 uiterlijk 18:45 uur leeg wordt opgeleverd. Een schoonmaakploeg van ADO/Stichting zorgt er voor dat dit ook schoon is, zodat vanaf 19:00 uur onze A-selectie (za.1 en za.2) weer gebruik kan maken van deze “grote kleedkamer”. Hetzelfde geldt ook indien dit eventueel op vrijdag het geval is.
In beide gevalen betekent het voor RVC Celeritas dat op maandag-ochtend alle KK’s schoon opgeleverd moeten worden.
Toekomst:
Voor zo ver ons bekend gelden de afspraken hierboven genoemd voor een periode van ca.1,5 jaar, dus tot het einde van het seizoen 22/23 in juni 2023.
Een andere positieve ontwikkeling is de komst van “ADO In De Maatschappij”. Dit is een sociaal maatschappelijk project dat in het recente verleden zich voornamelijk rond het Car Jeans Stadion afspeelde. Door de vervanging kunstgras in gras en de corona perikelen zocht ook deze organisatie een nieuwe inspirerende plek, en lijkt op ons sportpark haar bestemming voorlopig te hebben gevonden.
Slotwoord:
Het bestuur van RVC Celeritas verwelkomt de nieuwe teams van ADO Den Haag van harte op ons mooie sportpark en we kijken uit naar een prettige samenwerking.
Voor onze eigen leden … als alles klopt dan blijft voor ons alles hetzelfde, maar dan beter …
Share:

Geef een reactie